Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Activitats al centre Graduació de cicles formatius

Graduació de cicles formatius

GRADUACIÓ CFGS ESPORTSEl dia 19 de maig es va celebrar l’acte de graduació dels alumnes de cicles formatius de l’Institut: al matí, els alumnes de GM i els de GS d’Activitats Físiques i Esportives i, a la tarda, els de GS.

En primer lloc, es van repartir els diplomes als dos millors alumnes de cada curs i a continuació es van explicar els projectes que es desenvolupen en la formació professional de l’Institut, cosa que ajudà a aproximar l’alumnat a la realitat de les empreses. Gràcies al compromís que tenen amb l’Institut es  poden completar els aprenentatges en empreses punteres en cadascun dels sectors professionals, ja sigui a través de les FCT (Formació en Centres de Treball) com de l’FP dual.  

En representació de tots els empresaris que col·laboren amb el centre, es va convidar a fer una xerrada a Francesc Rodríguez, directiu de l’empresa MECO, un antic alumne que explicà la seva experiència des dels estudis professionals fins al món laboral.

Es presentà posteriorment un projecte que serveix per fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat d’FP i que havien fet els alumnes de gestió administrativa: la creació i posada en marxa d’una empresa dins el mòdul Empresa a l’Aula; és un projecte cooperatiu i col·laboratiu en què participaren també els alumnes de Disseny en fabricació mecànica.

Tot seguit es presentà l’Erasmus plus, el programa de la comunitat europea que serveix perquè els alumnes puguin fer pràctiques a l’estranger. L’Institut ha rebut enguany 12 beques, que serviran perquè 8 alumnes puguin anar a Itàlia, 2 a Anglaterra i, com a novetat, 2 alumnes de CFGS podran anar a Alemanya, concretament a Augsburg. Actualment tots els cicles de grau mitjà de l’Institut disposen o han disposat de beques Erasmus per tal que algun dels seus alumnes pugui completar les pràctiques a l’estranger. Els vuit alumnes que han estat seleccionats per marxar a Itàlia enguany són:  Èric Portals, Carla Saumell, Gemma Aguayo, Ariadna Martínez, Ioana-Cristina Bonea, Pau Lorente, Antoni Ramírez i Reda El Hmidi. Els dos alumnes que aniran a Anglaterra són el Xavier Insa i el Roger Aragonès.

I, ja per acabar l’acte, es lliuraren les orles dels alumnes que acaben un CFGM a l’Institut.

A la tarda es va fer l’acte de graduació dels alumnes de grau superior, amb una estructura similar a la del matí. Així doncs, després de repartir els diplomes als millors expedients de 2n curs,  Jordi Andreu, un altre exalumne del centre, explicà la seva experiència com a professional del món de l’electricitat; en aquest cas explicà l’experiència d’algú que va començar estudiant formació professional i que, després de passar per la universitat, va decidir muntar la seva pròpia empresa.

Tot seguit, els alumnes de 1r de CFGS d’Administració i Finances, Ignasi Oliva i Ismail Bourassi explicaren la seva experiència en la preparació del projecte que desenvoluparen al centre i que ha estat premiat en dues ocasions, és un projecte que serveix per fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat d’FP i el posaren en pràctica en el Mòdul Empresa a l’Aula amb la professora Carme Pena. Consisteix en la creació i posada en marxa d’una empresa de sabates; aquest és un projecte cooperatiu i col·laboratiu en què participen alumnes d’altres famílies professionals del nostre centre.

Tot seguit es van tornar a explicar les beques Erasmus+ que ha aconseguit l’Institut, i es lliurà el diploma de participació a la tutora dels alumnes de grau superior que l’han aconseguida: són Marc Duran i Jordi Fort, que en aquests moments ja són a Alemanya per fer-hi la seva estada Erasmus de dos mesos.

I ja per cloure l’acte, es lliuraren les orles dels cursos de formació professional que acaben enguany a l’Institut, unes orles que representen la 92a promoció de la formació professional d’aquesta Escola del Treball, creada a la ciutat de Valls un 6 d’octubre del 1924, un institut que va celebrar amb els alumnes la seva llarga trajectòria en la formació professional de Valls i comarca.

 

GRADUACIÓ CFGM COMERÇ

 

GRADUACIÓ CFGM CURES Copy

 

GRADUACIÓ CFGM ERASMUS2 Copy

 

GRADUACIÓ CFGM ERASMUS Copy

 

GRADUACIÓ CFGM MECAN

 

GRADUACIÓ CFGS disseny

 

GRADUACIÓ CFGS finances

 

GRADUACIÓ CFGS sabata

Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Activitats al centre Graduació de cicles formatius