Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Sortides Xarxes InnovaFP i Emprenedoria

Xarxes InnovaFP i Emprenedoria

torrons vicens El 8 d’abril es va fer una jornada conjunta de les dues xarxes en què participa l’Institut durant tot l’any: InnovaFP i Emprenedoria.

Aquesta trobada, organitzada per la Direcció General de Formació Professional, es va fer a les instal·lacions que Torrons artesans Vicens té a Agramunt. El professorat assistent va poder gaudir de la xerrada magistral dels dos homes que han portat aquesta empresa al seu èxit actual: Àngel Velasco i el seu fill, els quals van explicar com ho van poder fer renéixer una empresa en fallida fins a portar-la a tal com és actualment, amb una facturació anual de 40 milions d’euros. Aquest perfil, com a docents, és el que definim com un innovador, i ens servirà d’exemple pràctic a l’aula: la creació d’un imperi torronaire amb l’ajuda del seu fill.

La família Velasco, a dia d’avui, té diferents empreses: Torrons Vicens, Xocolata Jolonch, Viar, Bio Llunch i, l’última que ha creat, Ametlles Vicens, creada amb la intenció de vetllar per l’ametlla tradicional de Lleida que, segons Velasco, és la de millor qualitat per elaborar els seus productes.

A més, durant la jornada, també es va fer el que podríem anomenar una xerrada “contrària”, a càrrec d’Albert Riba, un empresari que ha sabut convertir en èxit els seus propis fracassos. Riba va fer una ponència creativa, dinàmica i molt innovadora explicant el que ell anomena el currículum “fracassional”, és a dir, com podem arribar a obtenir resultats positius a partir dels nostres fracassos.

El professorat assistent a la trobada vol donar les gràcies a Torrons Vicens per haver-los permès gaudir de les instal·lacions i tastar els seus productes; als diferents ponents perquè les seves explicacions tindran un retorn en l’alumnat, i, evidentment, a l’equip que fa possibles aquestes trobades, els coordinadors de les xarxes InnovaFP i Emprenedoria.

 

torrons vicens empreses familia velasco

 

torrons vicens torrons

 

torrons vicens xocolata a la pedra

Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Sortides Xarxes InnovaFP i Emprenedoria