Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Activitats al centre 'El foraster' de TV3 a la Biblioteca Popular

'El foraster' de TV3 a la Biblioteca Popular

projecte biblio 1EUGENI DORS Manuel Moment2El 17 de juny l'alumnat de 1r d'ESO va celebrar l'acte final del projecte de la Biblioteca Popular de Valls fent el programa El foraster.

Aquest projecte l'havien fet del 18 al 29 de març passat i l'acte consistí en una reproducció del format del programa de TV3 El foraster: un presentador, en el nostre cas l'actor i membre del GTP, Xavier Albino, va donar pas a les entrevistes enregistrades que havien preparat els alumnes al març. Aquests vídeos recreaven les entrevistes fetes el dia de la inauguració de la Biblioteca Popular de Valls, el 1918, i preguntaven a veïns i personalitats del moment a propòsit de l'efemèride. Així, van anar desfilant entrevistes a l'alcalde del moment, José Magriñà; a l'arquitecte Lluís Planas; al donador del terreny, Sr. Dasca; a Eugeni d'Ors, creador de l'Escola de Bibliotecàries; a la bibliotecària Modesta Casellas; a Pompeu Fabra, que va dirigir tota la codificació de la llengua amb les seves normes ortogràfiques i gramaticals a petició de la Mancomunitat de Catalunya -com tota la resta de creacions-; a veïns i veïnes; a castellers, i a la jove Julieta Moragas, que va dur la bandera de Valls que es va penjar dalt de la Biblioteca.

A l’acte que es va fer al gimnàs de l’Institut, també hi van assistir algunes famílies d'alumnes, i va ser una cloenda ben entretinguda que serví per veure la feina feta per l'alumnat durant aquells quinze dies de març: diàlegs en anglès per saber com funciona la biblioteca, infografies de la vida i obra de les personalitats més rellevants, portades de diaris amb l'esdeveniment del moment, la maqueta de l'edifici, fotografies d'època del dia de la inauguració de la biblioteca Popular, etc.

 

El foraster 

 

 

Sortida a la Biblioteca Arús i al Parc de la Ciutadella

 

 

Maquetes

 

 

Infografies

 

 

Fotogrames dels vídeos

 

 

Portades de diaris

 

Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Activitats al centre 'El foraster' de TV3 a la Biblioteca Popular