Novetats en el 95è aniversari de l’Institut

INICI LOGOComencem el curs del 95è aniversari amb una sèrie de novetats de cara a fer que esdevinguem el punt de referència de la vida educativa, cultural i industrial de la ciutat de Valls i comarca.

El 95è aniversari de l'Institut es recordarà d’una manera especial durant les lliçons inaugurals que se celebraran els propers dies 30 de setembre i 1 d’octubre. Josep M. Rovira, president de la Cambra de Comerç de Valls, farà la lliçó inaugural el dia 30 per a l’alumnat de cicles formatius de Grau Superior i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, l’adreçarà a l’alumnat de Batxillerat el dia 1 d’octubre.

Treball per projectes i mòbils.edu

Tenint en compte els bons resultats aconseguits en els dos cursos anteriors, l’equip docent d’ESO ha decidit ampliar l’aposta del Treball per projectes a 3r. Per tant, des de 1r fins a 3r d’ESO, l’alumnat farà dos treballs per projectes durant el curs, cosa que dona continuïtat a l’aposta del Jaume Huguet pel treball en equip i el desenvolupament de les competències bàsiques d’una manera més propera a l’alumnat. A més, a principi de curs es desenvolupen els projectes “Posem fil a l’agulla” i “Guia’m” per ajudar l’alumnat de 1r d’ESO a familiaritzar-se amb la nova etapa educativa i amb les instal·lacions del centre.

Per altra banda, també serem un dels cent centres designats pel Departament d’Educació per dur a terme el projecte educatiu mòbils.edu, que pretén afavorir l’aprenentatge a través de la incorporació dels dispositius mòbils (telèfons i tauletes) a les aules.

 

2019 09 12 inici curs 2

 

Servei comunitari

L’alumnat de 4t d’ESO continuarà fent el servei comunitari amb l’entitat Associació Solidària del Lledó, La Taulada, tal com ja s'havia fet en els darrers cursos. Es continua així el conveni de col·laboració signat el curs passat entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Entitat Associació Solidària del Lledó, La Taulada. Concretament, els alumnes de 4t d’ESO duen a terme l’activitat de suport anomenada “Jo, amb la Taulada”, una col·laboració amb aquest menjador social que pretén apropar-los a la realitat social i econòmica que pateixen moltes persones del seu entorn. Aquest servei comunitari és, també, una manera més que té l’Institut d’acostar-se al teixit associatiu de la ciutat de Valls.

Noves optatives d’ESO

En el marc de l’oferta de matèries optatives d’ESO es continua amb l’aposta per la robòtica amb LEGO, cosa que permetrà, com aquests darrers anys, de participar en la First Lego League. A més a més, s’implanta enguany una nova matèria, El camí del Gaià, que pretén conscienciar l’alumnat en l’estima i el respecte per l’entorn natural més proper a través de la descoberta de la vall del riu Gaià. La millor manera de conèixer aquest riu s’aconseguirà fent una ruta a peu de tres dies per la vall.

Batxillerat

En la nostra aposta pels estudis de Batxillerat, s’ha incorporat enguany una optativa de centre d’Arts escèniques, dividida en els dos cursos de l’etapa, de manera que se’n faran dues hores a primer i dues més a segon. A més, per aconseguir un tractament personalitzat de l’alumnat, es faran desdoblaments en algunes matèries, com ara Història i Economia, a banda dels que ja es feien en Llengua catalana, castellana i Llengües estrangeres. Aquestes novetats s’encaminen a l’obtenció d’uns resultats encara millors en aquesta etapa educativa.

Novetats en cicles formatius de grau superior

Aquest curs, que comencem amb un augment de l’alumnat de cicles formatius, cal destacar que es completarà la implantació del cicle formatiu de grau superior de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, cosa que permet fer un 2x3 juntament amb el CFGS de Disseny de Fabricació Mecànica que ja fa anys que s’imparteix al centre; per tant, amb tres anys d’estudis superiors, els alumnes poden obtenir la doble titulació en els dos cicles esmentats. I, també, enguany es completa el 2n curs del cicle CFGS de Tècnic Superior d’Ensenyament i Animació socioesportiva (TEAS).

Obres diverses

La més vistosa de totes les novetats són les obres de la segona fase de cobriment de la pista esportiva: s’hi han construït tres grades i s’hi ha fet un tancament lateral que dona continuïtat a la construcció ja existent i que esperem que es pugui acabar de completar properament. Amb aquestes obres l’Institut continua la seva voluntat d’obertura a la ciutat, ja que les pistes esportives podran estar obertes fora de l’horari lectiu perquè tota la població vallenca en pugui gaudir.

També cal afegir que s’han actualitzat les instal·lacions dels tallers d’automatització i robòtica: s’hi ha renovat el sostre i s’han habilitat les classes per poder-hi fer treball per projectes i metodologies innovadores.

Finalment, pel que fa a obres, cal esmentar que s’ha rebut una subvenció de 15.000 € del Fons Social Europeu a través del departament d’Educació per impulsar un espai de coworking i viver d’empreses. Actualment s’està habilitant l’espai en aules preparades especialment per al treball cooperatiu, i estarà ja operatiu durant aquest primer trimestre de curs. El nou espai permetrà fomentar l’emprenedoria i estarà obert a la ciutat de Valls.

Totes aquestes novetats permetran consolidar i refermar l’excel·lència educativa entre els 1125 alumnes que, a hores d’ara, formen la gran família educativa del Jaume Huguet.

Que tingueu tots un bon curs 2019/20!

 

foto perfil teresa FAÇANA