Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Premis i concursos Medalla de plata en Robòtica Mòbil

Medalla de plata en Robòtica Mòbil

IMG 00Els alumnes Eloi Vives Bonet i Daniel Sanjuan Tierraseca del cicle formatiu de grau superior d’Automàtica i Robòtica Industrial guanyen la medalla de plata en el campionat de formació professional de robòtica mòbil.

En el marc de la fira sectorial IN(3D)USTRY celebrat durant els dies 16, 17 i 18 d’octubre en el recinte firal de Montjuic en Barcelona ha tingut lloc un dels skills del Campionat de Formació Professional més espectaculars, el Campionat Catskills de Robòtica mòbil.

Aquesta competició era la primera vegada en que es celebrava a Catalunya.

Un total de 15 joves de 5 centres educatius catalans de referència han competit per demostrar les seves habilitats i capacitats dissenyant, ajustant i programant solucions de robòtica mòbil als reptes plantejats per un jurat. Els visitants del Saló han vist les presentacions dels alumnes i l’execució de les proves per part dels robots en uns circuits tancats. Els participants a la competició han disposat del mateix material per a la construcció dels robots, realitzant el disseny òptim per superar els reptes que indicava el jurat, com ara desplaçar-se, sortejar obstacles o aixecar i transportar objectes.

Els centres participants en aquest campionat han estat; l’Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona), l’Institut Jaume Huguet (Valls), l’Institut Lacetània (Manresa), l’Institut Palau Ausit (Ripollet) i l’Institut de Vic.

Els instituts participants han estat preparant les diferents proves durant els darrera mesos. Aquestes proves han consistit en el muntatge mecànic del robot i la seva programació. Tots els equips disposaven d’un kit de la marca canadenca Studica que també s’utilitza en la competició mundial “World Skills”. El controlador que gestiona el programari, és un dispositiu “myRIO” de la casa National Instruments que mitjançant el seu llenguatge de programació d’alt nivell “LabView”, permet la programació del robot.

IMG 03

 

IMG 02

Estàs aquí:Inici Notícies Actualitat Premis i concursos Medalla de plata en Robòtica Mòbil