Estàs aquí:Inici Oferta educativa Programes Erasmus plus

 

1. DECLARACIÓ DE PRINCIPIS

Erasmus Policy Statement

 
2. CARTA ERASMUS+

Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020      versió en anglès  Flag of Catalonia and Europe.svg

3. INTRODUCCIÓ
foto alumnes

L’institut Jaume Huguet participa en activitats de mobilitat amb la finalitat de millorar la qualitat de la formació professional que ofereix, les competències lingüístiques i interculturals del seu alumnat i del seu professorat, i la inserció laboral. Així doncs, l’alumnat de Formació Professional del nostre centre pot realitzar pràctiques en un altre país durant la seva estada en el nostre Institut.

Dins de l’objectiu 4, del Projecte de Direcció “Esdevenir un centre d’ensenyaments post-obligatoris de referència”, destaquen diferents estratègies per potenciar la formació professional, entre elles, el foment i la facilitació de la mobilitat internacional del nostre alumnat. Per assolir l’objectiu esmentat, inicialment els tutors dels cicles formatius, presenten el programa Erasmus+ en el marc d’una de les primeres sessions de tutoria del curs.

4. QUÈ SÓN ELS PROGRAMES ERASMUS+ I L'OAPEE?

L’ Organisme Autònom Programes Educatius Europeus (OAPEE) és l’agència nacional per a la gestió, difusió, promoció i estudis d’impacte del nou programa Erasmus+ en l’àmbit de l’educació i la formació (2014-2020). A més, aquesta agència coordina i participa en projectes nacionals i internacionals.

Erasmus + va entrar en vigor l’1 de Gener del 2014 amb la finalitat d’incrementar les competències i l’ocupabilitat, així com donar suport als sistemes d’educació, formació, joventut i esport.

Erasmus + reuneix tots els programes actuals de la Unió Europea en aquestes matèries, inclòs el Programa d’Aprenentatge Permanent (PAP) i els seus programes sectorials (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig). A més, també reuneix el programa Joventut en Acció i els cinc programes internacionals de cooperació (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa de cooperació amb els països industrialitzats).

El programa Erasmus + ofereix noves oportunitats d’estudi, formació, experiència laboral o voluntariat a l’estranger a més de 4 milions de persones. Són diverses les estratègies de la Comissió Europea que han servit de marc europeu per a aquest nou programa, concretament, l’estratègia Europa 2020, l’estratègia Educació i Formació 2020 i l’estratègia Rethinking Education, les quals han estat dissenyades per aconseguir, entre tots, una Europa millor, sent assumides per tots els estats membres, inclòs Espanya, amb l’objectiu d’aconseguir una Europa que generi millors nivells d’ocupació, un augment de la productivitat i una major cohesió social.

El programa és la resposta de la UE als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d’una estratègia coordinada per al creixement i l’ocupació, anomenada Europa 2020, de la qual l’educació i la formació en són una part integral. La inversió en educació i formació es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l’adquisició de noves habilitats i l’increment de les perspectives laborals.

 

5. ERASMUS DIA A DIA

Curs 2019-2020

Presentació de sol·licituds

Un cop retornats a les activitats docents, i just acabar d'encetar un nou curs, tornem a posar en marxa el Programa ERASMUS+ pels alumnes d'aquest curs 2019-2020.

Hem començat amb una reunió amb tots/es els/les professors/es que treballen en les diferents xarxes de programes per a Formació Professional del nostre centre per presentar el programa Erasmus+ per aquest any. A continuació es farà una reunió amb els tutors de tots els cursos de Cicles Formatius per tal de que puguin presentar el programa als seus alumnes per començar a engegar el projecte.

 Els tutors de CFGM i CFGS presentaran el Programa  Erasmus+ a l'hora de tutoria als seus alumnes. Enguany el termini de presentació de sol·licituds serà del 30 d'octubre fins al 18 de novembre.

Tots els alumnes interessats es podran adreçar  als seus respectius tutors, omplir el model de sol.licitud que se'ls lliurarà i retornar-lo, junt amb els altres documents que figuren a l'imprès, abans de la data publicada.

La Comissió de Mobilitat, junt amb els tutors,  valoraran d’acord amb el requisit previ i el bàrem de mèrits establert a continuació, els alumnes que volen participar en el programa amb la finalitat de seleccionar els alumnes candidats a fer estades de mobilitat a l’estranger.

Una vegada fetes les baremacions es publicarà una llista provisional i s'obrirà un termini de reclamacions, del qual se us informarà. Passat aquest termini es publicarà la llista definitiva d'ajudicacions.

Requisit previ : idoneïtat de l’especialitat

Model de sol·licitud: cliqueu aquí

Bàrem de mèrits: cliqueu aquí

Llista baremada provisional: pendent

Llista baremada definitiva: pendent

 Adjudicacions  

Una vegada fetes les baremacions es publicarà  en aquesta web i al taulell d'anuncis, una llista provisional d'adudicacions i s'obrirà un termini de reclamacions, del qual se  us informarà.

Els diferents tutors també els hi comunicaran.

Un cop revisades les reclamacions,  es publicarà a llista definitiva dels alumnes seleccionats,  i més endavant, es farà una reunió amb les famílies dels alumnes per tal de donar-los tota la informació ( dates, vols, transports, estada, cost ...) sobre el programa de mobilitat internacional en el qual participaran els seus fills i filles.

Estades : A mesura que avanci el curs anirem publicant les diferents estades dels alumnes

erasmus italia 1 El 27 de maig, cinc alumnes dels CFGM de l'Institut van marxar a Valguarnera (Sicília) per fer una estada Erasmus+.

INFO DAY BRUSSELLES Kira Menén, professora del Departament d'Educació Física del centre, va viatjar a Brussel·les per participar en l'InfoDay del programa Erasmus Plus Sport.

eramus arnau i danielL'Arnau Barrot i el Daniel Ferré, alumnes de 2n de CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma, van iniciar la seva estada Erasmus+ a Itàlia el 7 de febrer.

erasmusPlusQuinze alumnes de l’Institut gaudiran enguany d’una de les beques Erasmus+ per a alumnes de cicles formatius, cosa que els permetrà fer pràctiques en empreses estrangeres. 

italiansLa setmana del 12 al 18 de març vam rebre la visita del senyor Vicenzo Interlicchia, el nostre soci italià en el programa Erasmus+.

ERASMUS SICILIAEls alumnes que han aconseguit una beca Erasmus plus ja han començat les seves pràctiques a l’estranger.

erasmus CopiarDesprés d’un temps de preparació lingüística i professional, vuit alumnes de CFGM de l’Institut han començat les pràctiques a l'estranger gràcies a una beca Erasmus+.

Catalan version Flag of Catalonia and Europe.svg

INTRODUCTION OF THE SCHOOL

Greetings from  Mr.  Josep M. Soler,  Headmaster

Our school “L’Institut Jaume Huguet”, since it was opened in 1924 has always been proud of its innovative ideas just like the people from Valls who promoted its creation.

During this time a lot of people left their identity at L’Institut Jaume Huguet formely known as Escola del Treball from Valls. It has been an educational reference for the city and region.

itàlia estiu 15El 16 de juny, sis alumnes d’FP de grau mitjà de l’Institut van viatjar cap a Itàlia després d’uns mesos de preparació tant lingüística com professional; tornaran a mitjans de juliol.

Carta Erasmus 1

 

El nostre centre ha aconseguit la Carta Erasmus+ per al període 2014-2020, cosa que ens converteix en el primer centre educatiu de la comarca a aconseguir-ho.

Estàs aquí:Inici Oferta educativa Programes Erasmus plus