La web del jardí

[Introducció]

[Aspectes globals]

[Visita]

[Índex espècies]

[Galeria]
 

Introducció

 

 

 

Us convidem a gaudir del jardí de l'Institut Jaume Huguet.

Les àrees verdes urbanes sorgiren durant el segle passat com un concepte necessari en l'entorn urbà . El progrés industrial va fer agrupar més la població i això va fer necessari generar, dins de les zones urbanes, espais naturals d'ús públic.

És important que els espais verds públics actuals no s'allunyin massa dels equilibris d'un ecosistema viable: selecció d'espècies adients al clima, sòl, estalvi de recursos naturals; i també cal generar el desenvolupament d'una petita fauna urbana. En definitiva, es tracta de donar-li joc a la natura, de fer-li un lloc dins l'espai urbà i d'aprofitar els beneficis medioambientals i socials que ens aporta.

Així doncs, teniu una nova possibilitat de formar-vos, un espai comú per tots els qui utilitzem les instal·lacions de l'institut. Respecteu-lo, tingueu cura de la neteja i de les plantes. Gaudiu dels espais i de les diverses floracions que hi podeu trobar durant l'any, adoneu-vos del pas de les estacions seguint el ritme vital de les plantes. Acosteu-vos a l'estanyol, escolteu l'aigua, oloreu les plantes aromàtiques... Tot plegat són aprenentatges súbtils però, sens dubte, útils.

 

 

[<< ENRERE]


© 2004. Institut Jaume Huguet.